Racepak.com

Data Acquisition, Performance Instrumentation & Power Distribution
It is currently Wed Nov 22, 2017 2:58 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Fri Jun 09, 2017 10:34 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 20, 2016 10:19 pm
Posts: 23
Hi
Ive got an IQ3 and for some reason its lost all the sensor values to the dash
ive tried uploading the file to the dash again and it doesnt upload
its been running fine for ages but this morning its decided to ignore the USM which has 4 sensors connected

any help would be appreciated

Mark


Last edited by cured5.7 on Mon Jun 12, 2017 10:11 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 12, 2017 6:35 am 
Offline

Joined: Sun Sep 27, 2015 9:55 pm
Posts: 80
So the sensors can no longer be detected on the VNet?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 12, 2017 6:40 am 
Offline

Joined: Sun Mar 20, 2016 10:19 pm
Posts: 23
Pretty much
Yes
Ive even tried downloading the Vnet
And nothing there


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 12, 2017 3:41 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 28, 2007 3:32 pm
Posts: 262
Location: Rancho Santa Margarita, California
Have you checked to see if any detents have come loose in the V-Net connectors? Also, if you are using a V-Net extension cable to the back of the dash, make sure that the cable is free of any cuts or other signs of "distress"/

Let us know if you find anything.

Sincerely,

_________________
Todd Paton
todd@racepak.com
949-709-5555 ext. 1652


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 12, 2017 10:10 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 20, 2016 10:19 pm
Posts: 23
Thx for the reply

Sorry when i posted this i said Vnet i actually meant USM

The system hasnt been touched since i fitted it. its been working fine for ages.
Last week i got back to the car to get it ready for our Round 1 in 2 weeks
When i turned the car on the values were Zero.
Ive check all connections and removed and refitted the cables
I cant see any faults anywhere.
Even the laptop cant read the USM or upload the running file to the dash

Mark


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 13, 2017 6:24 am 
Offline

Joined: Sun Sep 27, 2015 9:55 pm
Posts: 80
If you open up the USM is there 12v/5v on the relevant terminal?

If you have 12/5v then at least power is being supplied over the VNet. If no 12/5v then the issue would be in the VNet cable.

If you have 12/5v then is the sensor reporting a voltage back, again this can be tested at the terminal strip inside the USM.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 13, 2017 9:35 am 
Offline

Joined: Sun Mar 20, 2016 10:19 pm
Posts: 23
Thx mate
Ill check tomorrow


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 14, 2017 3:56 am 
Offline

Joined: Sun Mar 20, 2016 10:19 pm
Posts: 23
The 12v and 5v pins have power
so do the sensor wires
So the USM isnt reporting back to the Dash?

Correct me if im wrong
If the 12v signal is at the USM then the V Net cable is working
and if the USM has power and sensor values but the dash show nothing then the USM is faulty?

Mark


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 27, 2017 10:09 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 20, 2016 10:19 pm
Posts: 23
Anyone?????


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 25, 2017 6:58 am 
Offline

Joined: Sun Mar 20, 2016 10:19 pm
Posts: 23
??????


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group